Cole – Sandra en Ricardo

cole

“Ook als we tussentijds met vragen zitten kunnen we haar contacten hiermee. Mochten wij ooit nog eens voor een probleem staan waar we zelf niet uit komen, dan is zij de eerste die wij zullen benaderen met een vraag om hulp.”

Helaas hebben wij, als fokkers, na 8 maanden een reu teruggekregen van zijn baasjes. Het hebben en opvoeden van een jonge hond bleek hen toch lastiger dan zij gedacht hadden.

Na een korte periode terug bij ons te zijn bleek dat ons reutje inderdaad het één en ander niet (op de juiste manier) geleerd was.

Het eerste jaar hebben we geoefend met dingen als leren kammen, oren verzorgen, trimmen, netjes aan de lijn lopen enz., enz. Omdat hij zijn jongste puppyfase al voorbij was nam dit best nog veel tijd en geduld in beslag. Dit alles is na zo’n lange tijd best heel goed gelukt. Het enige wat ons maar niet wilde lukken was hem zijn “resource guarding” af te leren. Hij eigent zich dingen in en om ons huis toe en laat ons dan niet meer in de buurt komen. Na een aantal vervelende voorvallen hebben we dan ook besloten om Sheila’s hulp in te schakelen. Al snel na ons mailtje heeft zij contact met ons opgenomen en is de situatie thuis komen bekijken. Zij heeft ruim de tijd genomen om hem goed te evalueren, observeren en ons verhaal aan te horen.

Al snel daarna hebben we een keurig uitgewerkt rapport met een trainingsplan ontvangen. Eerst hebben we alles goed doorgelezen om het proces en de werkwijze te begrijpen. Daarna zijn we rustig aan begonnen met oefenen. Helaas moeten we tussentijds nog wel eens stoppen met de oefeningen omdat onze reu regelmatig last van zijn maag- darmen heeft en dan ook niks geeft om beloningen. Maar ondanks het trage tempo merken we al heel veel verbetering bij hem: hij heeft veel meer aandacht voor ons als we dat vragen, is minder afgeleid. Ook lijkt zijn vertrouwen in ons als mensen al een heel stuk vooruit te zijn gegaan. En het mooiste van alles is dat hij het inmiddels heel leuk vind om getraind te worden. Nu hij merkt dat het heel leuk is, wordt hij steeds gewilliger om iets te leren en ook af te leren. We zijn er nog lang niet helemaal, dat zal echt nog wel een tijd duren, maar de vooruitgang die we tot nu toe al geboekt hebben, hadden we nooit gemaakt zonder Sheila te consulteren.

Ga terug naar Reviews.